MDF

mdf

MDF (Medium Density Fibreboard) is een geperste plaat, bestaande uit zeer fijn gemalen houtvezels waaraan lijm is toegevoegd. Door de dichte en gelijkmatige verdeling van de vezels is de plaat voortreffelijk te bewerken, zoals het glad afwerken van zaag- en freeskanten. Het gladde oppervlak leent zich uitstekend voor diverse afwerkingen als fineren, decorfolies en verfapplicaties.

Wij leveren onder andere MEDITE Mdf.

Medite_MDF_DoPs_REV1

Verkrijgbare diktes
4 – 6 – 9 – 12 – 16 – 18 – 22 – 25 – 30 en 38 mm

Afmetingen
2440 x 1220 mm
Overige afmetingen op aanvraag.

MDF LAKDRAAGFOLIE
mdf lakdraag

Dit is een geperste vezelplaat, aan beide zijden voorzien van een witte gladde UV-laklaag op basis van acrylaten en polyurethanen, verhard door invloed van UV-licht (milieuvriendelijk). Deze schilderklare laklaag is slijtvast en schokbestendig. De zaag- en freeskanten zijn gemakkelijk glad af te werken.

Verkrijgbare diktes
9 – 12-16 en 18 mm

Afmetingen
2440 x 1220 mm
Overige afmetingen op aanvraag.

MDF brandvertragend
Brandvertragend MDF wordt gebruikt op plaatsen waar verhoogde eisen worden gesteld aan de brandveiligheid en waar normaal MDF niet voldoet. Brandvertragend MDF heeft een hogere volumieke massa dan normaal MDF, maar lichtere versies zijn ook verkrijgbaar.

Toepassingen voor brandvertragend MDF zijn wand- en plafondbekleding, scheidingswanden, deuren, meubilair, interieurinrichtingen, scheepsbetimmeringen. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, openbare gebouwen, ziekenhuizen, bioscopen en de scheepsbouw.

Verkrijgbare diktes

6-9-12 en 18 mm

Afmetingen
3050 x 1220 mm
Overige afmetingen op aanvraag.

Meer informatie over toepassingen, levertijden en prijzen kunt u krijgen via ons kantoor te Someren, tel. 0493-492561 of via mail verkoop@onthoutons.nl
Bestel Plaatmateriaal online | shop.onthoutons.nl