Arauco in Zuid-Amerika FSC gecertificeerd

By 9 januari 2016Geen categorie

Goed nieuws voor onze Arauco constructieplaten. De bosbouwbedrijven van Arauco in Zuid-Amerika zijn onlangs FSC gecertificeerd.

Recentelijk is het FSC-bosareaal in Argentinië flink gestegen. Dit dankzij FSC-certificering van de bosbouwbedrijven van Arauco Argentina S.A. (Alto Parana S.A.), die zich trouwens niet alleen in Argentinië bevinden, maar door heel Zuid-Amerika.

Om duurzaam bosbeheer op alle vlakken te kunnen garanderen, stelt het FSC-systeem hoge eisen. Arauco heeft zich dan ook stevig ingezet om de manier waarop ze haar 187.732 hectare bos beheerde, te verbeteren.

En met resultaat. Na discussie over de aanvankelijke effectiviteit van Arauco’s aanpak van milieuproblematiek en maatschappelijke kwesties, en drie uitgebreide audits later, is het bedrijf opgenomen in het FSC-bosbeheersysteem. Het gaat om ongeveer 99.000 hectaren aan plantagebossen en 88.000 hectaren aan natuurlijk bos (Atlantisch bos). Dat laatste blijft behouden in de oorspronkelijke staat. Met deze certificering is het aantal FSC-gecertificeerde gebieden in Argentinië met 70% toegenomen, van 271.068 naar 461.985 hectaren.

Fundacion Vida Silvestre Argentina en WWF Chili hebben zich samen ingezet om het certificeringsproces in Argentinië te controleren. Ook ondersteunden zij Arauco Argentina in het bevorderen van haar sociale- en ecologische prestaties. Het resultaat sluit goed aan bij de doelen van Pulp and Paper Southern Alliance, waar Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia en Uruguay deel van uitmaken. Naast Arauco is het ook ander hout- en pulpbedrijven gelukt om FSC-certificering te behalen voor al haar bedrijven in Zuid-Amerika. Goed nieuws, daar deze bedrijven een voortrekkersrol kunnen innemen in het beschermen van natuur en milieu in Zuid-Amerika.

Bron: www.fsc.nl