Bezoek Marmarie deuren fabriek

By 17 april 2015Nieuws

Op vrijdag 17 april 2015 hebben wij een bezoek gebracht aan de Marmarie deurenfabriek. De fabriek waar onze eigen deurenlijn geproduceerd wordt.

We kregen uitleg over het productie proces, een rondleiding in de fabriek en we zijn zelfs op de bouw gaan kijken. Hierbij een kort verslag van onze ochtend.

Na een kopje koffie/thee kregen we een rondleiding door de fabriek. Er werd duidelijk uitgelegd hoe de deuren worden gemaakt en welke behandeling de deuren krijgen om ze mooi strak en glad in de grondverf te krijgen.

Voor de vervaardiging van deze massieve deuren worden Finsa MDF platen gebruikt.  Alle dorpels, stijlen en panelen worden vooraf gemaakt en later met elkaar verlijmd.

De deuren worden in de grondverf gezet, dan met de hand opgeschuurd en daarna komt de tweede dekkende grondlaag erover. Vervolgens worden ze in een vernevelingstunnel vochtig gemaakt en dan gaan ze door naar de droogruimte.

Na de rondleiding zijn we meegenomen naar een nieuwbouwwoning waar we hebben kunnen zien hoe de deuren professioneel worden ingehangen.

Het was een interessante dag. Mooi om te zien hoe onze eigen Marmarie deuren gemaakt worden.

Ron van de Ven
Anja Timmermans
Debby Abbenes