Ten Hulscher Utensil Legno deurbeslag bij Houthandel Looijmans en Venlo Hout


Producten Utensil Legno

Het Italiaanse merk Utensil Legno heeft een passie voor traditie. Het bedrijf maakt onder het label ‘Il Forgiato’ al twintig jaar beslag dat zich perfect leent voor de renovatie van oude panden en interieurs. Utensil Legno weet op fascinerende wijze de vormen en het handwerk van vroeger na te maken. Hun motto is dan ook: “Alles wat al mooi was, reproduceren!”
Het prachtige deurbeslag en meubelbeslag van Utensil Legno valt op door haar bijzondere finish. De finish roest ontstaat door een intensief verouderingsproces, waarbij een kleur gecreëerd wordt die op natuurlijke roest lijkt. Dat geeft de producten een ouderwetse uitstraling en maakt ze perfect voor de lifestyle ‘Landelijk Authentiek’.

Roest is retro en romantisch

De makers van Utensil Legno hebben de finish officieel gedoopt als ‘antiek ijzer’. Ieder die de kleur ziet, denkt echter meteen aan roest. Een compliment voor de makers, want dat is de uitstraling die ze sinds het begin van hun onderzoek poogden te bereiken. Na jarenlang testen is het gelukt om smeedijzer op een natuurlijke manier te laten roesten. De roodbruine kleur doet niet onder voor antiek en is daarom zeer geschikt voor renovatiewerkzaamheden aan oude panden of meubels. Immers: in monumentale woningen of kastelen kan het voorkomen dat beslag kapot gaat, bros wordt of simpelweg niet meer functioneert. In dat geval is het een uitkomst dat er producten zijn die dezelfde sfeer ademen. Het beslag kan zelfs aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Ook in interieurs van modernere woningen is de kleur roest een toegevoegde waarde. Zo geeft het een statige, passende sfeer aan de inrichting van bijvoorbeeld een studeerkamer of boekenkamer. Roest is landelijk en authentiek!

Meer informatie over het assortiment in deze serie kunt u krijgen via ons kantoor te Someren, tel. 0493-492561 of via mail: showroom@onthoutons.nl 

Om het assortiment te bekijken, klik hier.