Framire bij Houthandel Looijmans en Venlo Hout

framire
Houtbeschrijving: Framiré is nauw verwant aan Limba. Het hout heeft een gele tot licht geelbruine kleur. Soms heeft de kern een wat donkerdere tint. Nu en dan komt een bruine streeptekening voor. Tussen kernhout en spint, dat 25-50 mm breed is, bestaat gewoonlijk geen of weinig kleurverschil. Het hout bevat een gele kleurstof die, als het hout nat is, kan afgeven op stoffen die ermee in aanraking komen. Het vrij grote kleurverschil en de nogal eens voorkomende wormgaten worden als een nadeel ervaren.
Werken: Middelmatig.

Bewerkbaarheid: Goed. In verband met de voorkomende kruisdraad is het raadzaam de bewerkingshoek van het snijgereedschap kleiner te maken.

Toepassingen: Framiré wordt in Nederland weinig toegepast, zodat er niet veel ervaringen bekend zijn. In België en Duitsland wordt framiré toegepast voor ramen en kozijnen. Volgens Engelse en Franse literatuur is het hout uitstekend geschikt voor bootbouw, meubelen, timmerwerk (zowel binnen als buiten), lijstwerk, betimmeringen, enz. Het hout kan goed tot snij- en schilfineer worden verwerkt.

Wij zijn FSC en PEFC gecertificeerd en leveren dan ook hoofdzakelijk gecertificeerd hout. Wij kunnen veelal direct uit voorraad leveren. Voor meer informatie over maten, prijzen en levertijden kunt u contact opnemen met ons kantoor te Someren, tel. 0493-492561.