Vuren houten balken kopen bij Houthandel Looijmans en Venlo Hout

Vuren kan voor ontzettend veel doeleinden worden toegepast. De variatie in kwaliteit is bij deze houtsoort groot en daarom zal de kwaliteit in de regel het gebruiksdoel bepalen. Wij leveren vurenhout in de kwaliteit van constructiehout, bouwhout en timmerhout.
Toepassingen: in de bouw voor dragende constructies, kozijnen, puien, ramen, deuren, trappen, vloeren, binnen en buiten betimmeringen, balkhout, kasten, kastplanken, lijstwerk, bekistingen, schuren, enz. Voor emballage doeleinden worden grote hoeveelheden vuren (mede omdat het geen geur verspreidt) voor pallet, kisten en kratten fabricage gebruikt. Andere toepassingen zijn goedkope meubelen, boom palen, hekpalen, spaanplaat, triplex, enz.

Bewerkbaarheid: Vuren laat zich zowel met de hand als machinaal vrij gemakkelijk bewerken. Vooral de groeiringbreedte en de grootte en het aantal kwasten hebben een grote invloed op de bewerkbaarheid. Vooral vuren met smalle groeiringen laat zich goed bewerken.

Bestel NU online op shop.onthoutons.nl

Wij zijn FSC en PEFC gecertificeerd en leveren dan ook hoofdzakelijk gecertificeerd hout. Wij kunnen veelal direct uit voorraad leveren. Voor meer informatie over maten, prijzen en levertijden kunt u contact opnemen met ons kantoor te Someren, tel. 0493-492561.