Woon- en tuin inspiratie met hout

Welkom in de wereld van Hout. Al bijna 50 jaar zijn wij gepassioneerd met hout bezig. Daarom geven we u ter inspiratie graag een ‘kijkje in onze keuken’. De mogelijkheden zijn eindeloos. Want of het nu gaat om een nieuwe deur, gevelbekleding, eiken hout of Douglas hout voor een terrasoverkapping, verrassende toepassingen van hout in uw keuken of woonkamer of tuinhout, wij adviseren en begeleiden u graag bij het maken van de juiste keuze!

De voordelen van hout

Als je kiest voor het gebruiken van hout in je interieur, kies je voor sfeer en warmte in huis. Er zijn eindeloos veel manieren om hout in je huis toe te passen. Naast meubels en accessoires, kan je dan denken aan een balken voor een dakconstructie, het dakbeschot, fraaie (paneel) deuren of (eiken) houten kozijnen voor een stoere uitstraling. Bovendien past hout eigenlijk bij elke interieurstijl en daardoor is hout multifunctioneel inzetbaar.

Hout voor elke smaak bij Houthandel Looijmans

De keuze in houtsoorten is enorm. Bovendien is het ene hout het andere niet. Elk type hout heeft zijn eigen kenmerken en eigen karakter. Bekende houtsoorten die wij rechtstreeks uit onze voorraad kunnen leveren, zijn bijvoorbeeld vurenhout, Douglas, grenen, eiken, beuken, Merbau, Meranti en Western Red Cedar. Niet iedereen kan alle houtsoorten waarderen, waarschijnlijk heb je zelf ook een voorkeur voor een bepaalde houtsoort. In onze showroom aan de Kerkendijk in Someren kunt u veel houtsoorten op uw gemak met elkaar vergelijken. Bij Houthandel Looijmans denken we graag met u mee!

Hout doet wonderen voor uw woning of tuin

Wij weten als geen ander wat hout kan doen voor de uitstraling van uw huis, interieur of tuin. Hout heeft een stoere, robuuste en warme uitstraling. Bovendien is hout een natuurlijk en duurzaam materiaal. Hoewel over smaak niet valt te twisten, kan het erg mooi zijn wanneer je een combinatie van verschillende houtsoorten en andere natuurlijke materialen maakt in je interieur of in je tuin.

Ben je van plan jouw interieur een rustieke, natuurlijke en sfeervolle uitstraling geven? Denk dan eens aan houten dakconstructie in je woonkamer of keuken of een volledig op maat gemaakte houten deur. Of wil je jouw tuin extra natuurlijk en rustiek laten ogen? Denk dan eens aan vlonderdelen, gevelbekleding of een solide tuinoverkapping van een massief eiken. In onze showroom vindt u volop inspiratie. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe houten deur, tuinhout of gevelbekleding, bij ons gaat u gegarandeerd slagen.