HOUTHANDEL LOOIJMANS EN VENLO HOUT ZIJN BEIDEN FSC® GECERTIFICEERD!

Wat betekent dat eigenlijk, FSC gecertificeerd?

Om er zeker van te zijn dat hout dat met FSC-certificaat wordt aangeboden daadwerkelijk uit een FSC-bos afkomstig is, dienen alle schakels in de handelsketen gecertificeerd zijn voor de chain of custody.
Certificering vindt plaats op bedrijfsniveau. Alle bedrijven in de handelsketen, van zagerij tot fabrikant van eindproducten, zijn in staat de stroom FSC-gecertificeerde houtproducten apart te houden van de overige producten, zowel administratief als fysiek. Dit geeft de (eind)gebruiker zekerheid dat de grondstof voor een product daadwerkelijk afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
Alleen FSC-gecertificeerde bedrijven mogen het FSC-label op een product plaatsen
en kunnen een product met een FSC-claim verkopen.
Bekijk hieronder de FSC certificaten van Venlo Hout en Houthandel Looijmans

HOUTHANDEL LOOIJMANS IS TEVENS PEFC GECERTIFICEERD

Wat betekent dit?pefc
PEFC is het internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Ruim 1.000.000 boseigenaren die zijn aangesloten bij PEFC beheren wereldwijd meer dan 250 miljoen hectare gecertificeerd bos volgens de eisen en criteria van PEFC. Bijna 16.000 bedrijven in de handelsketen hebben een PEFC Chain of Custody certificaat om duurzaam hout en papier te leveren. Zo zijn PEFC gecertificeerde hout(producten) en papier traceerbaar vanaf het bos tot in de vele eindproducten.
Bekijk hieronder het PEFC certificaat.
PEFC Looijmans