MDF

mdf

MDF (Medium Density Fibreboard) is een geperste plaat, bestaande uit zeer fijn gemalen houtvezels waaraan lijm is toegevoegd. Door de dichte en gelijkmatige verdeling van de vezels is de plaat voortreffelijk te bewerken, zoals het glad afwerken van zaag- en freeskanten. Het gladde oppervlak leent zich uitstekend voor diverse afwerkingen als fineren, decorfolies en verfapplicaties.

Wij leveren onder andere MEDITE Mdf.

Medite_DoPs_-_Dutch_Medite_Tricoya

Verkrijgbare diktes
4 – 6 – 9 – 12 – 16 – 18 – 22 – 25 – 30 en 38 mm

Afmetingen
2440 x 1220 mm
Overige afmetingen op aanvraag.

MDF Medite Tricoya Extreme

Het plaatmateriaal vertoont een voortreffelijke mate van duurzaamheid en maatvastheid, wat ze geschikt maakt voor buitentoepassingen en gebruik in vochtige omgevingen, toepassingen die ooit voorbehouden waren aan materialen als beton, kunststoffen en metalen. MEDITE TRICOYA EXTREME mdf is daarnaast een lichte en duurzame grondstof die gegarandeerd 50 jaar bovengronds en 25 jaar ondergronds meegaat. Deze baanbrekende platen geven architecten, ontwikkelaars en ontwerpers een geheel nieuw constructiemateriaal voor flexibele ontwerpen en eindeloze creatieve mogelijkheden.

Dankzij de combinatie van geacetyleerde houtvezels en de eigen fabricagetechnologie kan MEDITE MDF nu worden gebruikt voor situaties en toepassingen die niet geschikt zijn voor normaal mdf. MEDITE TRICOYA EXTREME behoudt echter wel de flexibele eigenschappen wat betreft ontwerp, montage en bewerking die houtvezelplaten met gemiddelde dichtheid bezitten.

MEDITE TRICOYA EXTREME wordt gemaakt van duurzaam gewonnen FSCĀ®-hout en een kwalitatief hoogwaardige hars zonder toegevoegde formaldehyde, zodat het geschikt is voor gebruik bij delicate omgevingscondities.

MDF LAKDRAAGFOLIE
mdf lakdraag

Dit is een geperste vezelplaat, aan beide zijden voorzien van een witte gladde UV-laklaag op basis van acrylaten en polyurethanen, verhard door invloed van UV-licht (milieuvriendelijk). Deze schilderklare laklaag is slijtvast en schokbestendig. De zaag- en freeskanten zijn gemakkelijk glad af te werken.

Verkrijgbare diktes
9 – 12-16 en 18 mm

Afmetingen
2440 x 1220 mm
Overige afmetingen op aanvraag.

MDF brandvertragend
Brandvertragend MDF wordt gebruikt op plaatsen waar verhoogde eisen worden gesteld aan de brandveiligheid en waar normaal MDF niet voldoet. Brandvertragend MDF heeft een hogere volumieke massa dan normaal MDF, maar lichtere versies zijn ook verkrijgbaar.

Toepassingen voor brandvertragend MDF zijn wand- en plafondbekleding, scheidingswanden, deuren, meubilair, interieurinrichtingen, scheepsbetimmeringen. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, openbare gebouwen, ziekenhuizen, bioscopen en de scheepsbouw.

Verkrijgbare diktes

6-9-12 en 18 mm

Afmetingen
3050 x 1220 mm
Overige afmetingen op aanvraag.

Meer informatie over toepassingen, levertijden en prijzen kunt u krijgen via ons kantoor te Someren, tel. 0493-492561 of via mail verkoop@onthoutons.nl
Bestel NU online op shop.onthoutons.nl