OKOUME

okoume

Okoumé is het meest gebruikte plaatmateriaal voor exterieure toepassingen. Het hoogwaardige materiaal leent zich uitstekend voor buiten betimmeringen zoals boeidelen, windveren, dakranden, dakkapellen, borstweringen en gevelbekleding. Daarnaast is het zeer geschikt voor het vervaardigen van deuren. Okoumé is een zeer sterke multiplex plaat en voor diverse constructieve toepassingen te gebruiken.

Verlijming: Exterieur, overeenkomstig EN 314-2 klasse 3.

Toepassingen
Okoumé triplex kan uitstekend worden gezaagd, gefreesd, geschroefd en gespijkerd. Het aantal toepassingen is enorm, zowel voor binnen als buiten is het uitstekend geschikt.

Verkrijgbare diktes
4 – 6 – 8 – 10 – 12 – 15 – 18 – 22 – 25 – 30 en 40 mm

Afmetingen
2500 x 1220 mm
3100 x 1530 mm
2150 x 1000/950 mm (40 mm)

OKOUME WBP ALU STABIEL
Deze okoumé plaat is speciaal voor deuren ontwikkeld. De gunstige eigenschappen van okoumé maken deze multiplex plaat uitermate geschikt om als deurplaat te gebruiken. Onder de dekfineren liggen aan beide zijden een aluminium tussen laag. Deze laag zorgt voor extra stabiliteit tegen kromtrekken. (De platen zijn infreesbaar.)

De Okoume alustabiel deurplaat kan zowel onbehandeld als behandeld worden aangevraagd.

De plaat heeft een KOMO certificaat en is eventueel onder garantie leverbaar.

Okoume is gemakkelijk te bewerken. Het is sterk en licht van gewicht. Bij gebruik voor buiten dienen de randen met een randsealer te worden behandeld. Verlijming Exterieur, overeenkomstig EN 314-2 klasse 3. En leverbaar met garantie en FSC

Voor alle plaatmateriaal in buitentoepassing geldt: (gezaagde) randen en kanten dichten met randsealer en zorgen voor een goede ventilatie en onderhoud voor een langere levensduur van het plaatmateriaal.

OKOUMÉ WBP INTERPRIME

gegronde okoume
Interprime is een watervast verlijmde triplex met aan beide zijden een fabrieksmatig aangebrachte witte grondverflaag. De plaat kan direct afgeschilderd worden.

Verkrijgbare diktes
10 – 12 – 15 – 18 mm

Afmetingen
2500 x 1220 mm
Overige afmetingen op aanvraag.

Meer informatie over toepassingen, levertijden en prijzen kunt u krijgen via ons kantoor te Someren, tel. 0493-492561 of via mail verkoop@onthoutons.nl
Bestel NU online op shop.onthoutons.nl