SHR lanceert www.warmteweerstand.nl

By 18 januari 2017Nieuws

Steeds strenger wordende eisen op het gebied van energiebesparende maatregelen vragen om een eenvoudige, doeltreffende benadering. Met dit in het achterhoofd heeft SHR een online berekeningsprogramma ontwikkeld voor het berekenen van de warmtedoorgangscoëfficiënt van houten kozijnen (Uw).

Uw-waarde

De forfaitaire waarde voor de Uw-waarde van kozijnen is zeer ruim. Met behulp van de rekenmethode in de norm NEN-EN-ISO 10077-1 zijn eenvoudig betere uitkomsten te bepalen. Het door SHR ontwikkelde online rekenprogramma maakt dat op een simpele manier mogelijk.
De volgende variabelen zijn benodigd: afmeting kozijnhout, afmeting raamhout, warmtedoorgangscoëfficiënt van het glas (Ug) in W/m2·K, de lineaire warmteverliescoëfficiënt (Ψg) als gevolg van de gecombineerde effecten van beglazing, afstandhouder en kozijn in W/m1·K. en tot slot de houtsoort ten behoeve van de warmtegeleidingscoëfficiënt (λf) volgens SKH-publicatie 99-05 en SKH-publicatie 13-02.
Met een druk op de knop berekent het programma eenvoudig de uiteindelijke Uw-waarde volgens de NEN 1068. Vervolgens wordt de uitkomst gecontroleerd met de eis uit het Bouwbesluit. Met het verschil kan de gebruiker kosten besparen op andere energiebesparende maatregelen als zonnepanelen en warmtepompen. Voor nog lagere uitkomsten is het daarnaast mogelijk om gedetailleerde berekeningen uit te voeren met behulp van een eindige elementen berekeningen. Met een computerprogramma worden nauwkeurig de warmtestromen doorgerekend.

Website: www.warmteweerstand.nl

Bron: www.houtwereld.nl