SI-Modular: duurzaam bouwsysteem met houten I liggers

By 3 juli 2017Nieuws

Voor de constructie van woningen met één of twee verdiepingen ontwikkelde architect Hans-Ludwig Stell het SI-Modular systeem dat gebaseerd is op Finnjoist I-liggers. Dit systeem biedt de mogelijkheid om huizen compleet van hout te maken; daarbij gebruik makend van exact passende verbindingen in plaats van schroeven.

Hoe werkt het SI-Modular systeem?

Het SI-Modular-systeem is gebaseerd op een vast raster. De afstanden zijn precies één meter. De maximale breedte bedraagt vijf delen, d.w.z. vijf meter, en de lengte is variabel. Bij sommige toepassingen, waaronder pleisterwerk, kan de overspanning worden gehalveerd door plaatsing van een steunbalk.

Vanwege het hoge draagvermogen worden de I-liggers toegepast voor wanden, vloeren en daken. De I-liggers worden bevestigd op de horizontale regels die zijn verankerd in de vloer.

Bij de constructie van wanden zijn dwarsbalken zichtbaar. De liggers, regels, verbindingen en versterkingen zijn gemaakt van dragend en ondersteunend Kerto-Q of dimensionaal stabiel Kerto-S. De afzonderlijke houtcomponenten worden aan elkaar bevestigd door precies passende verbindingen.

Dankzij de dimensionale stabiliteit van de I-liggers en het uiterst nauwkeurige freeswerk treden er geen montagefouten op en is de constructie zeer stabiel. Voor de montage is alleen een hamer nodig.

“Er wordt wel eens gezegd dat hout werkt, maar in dit geval is dat absoluut niet zo!”, concludeert Hans-Ludwig Stell.

Bron: www.metsawood.com

Wij zijn in Nederland de enige dealer van de Finnjoist I liggers. Wilt u  meer weten over deze liggers, neem dan contact op met ons kantoor te Someren. Arthur Loomans of Pascal van Bussel kunnen u alles vertellen over de toepassingsmogelijkheden en prijzen van de liggers. Op onze website vind u ook al meer informatie hierover en aantal handige rekentools.