Subsidie voor industriële houtbouw

By 24 mei 2017Nieuws

Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, kent subsidie toe aan het samenwerkingsproject Industrieel Bouwen met Hout. Deze samenwerking betreft een initiatief van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT), Stichting Sociaal en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT) en de MBO-vakschool HMC.

De samenwerking beoogt de instroom van nieuwe ‘timmer’-leerlingen sterk te laten groeien. Daarbij is het ook van belang om de opleidingen beter te laten aansluiten op de vraag van de timmerindustrie die in een hoog tempo verandert. Het gaat met name om de BOL 4-opleiding tot werkvoorbereider. Insteek is wel dat andere opleidingen binnen de timmerindustrie eveneens meeprofiteren van de ontwikkelingen.
Volgens de initiatiefnemers draagt hun samenwerking bij aan de ontwikkeling van een duurzame en levensvatbare opleidingsinfrastructuur met innovatieve opleidingen en state-of-the-art onderwijs en praktijk. Het vakmanschapsonderwijs wordt hierin continu vernieuwd en is gericht op nieuwe technologieën, productietechnieken en materialen.
Bij de opzet van dit project werd duidelijk dat veel bedrijven de waarde van deze samenwerking hoog inschatten. Het vernieuwen van het ‘timmeronderwijs’ en daarbij het opleiden van excellente en gemotiveerde vakmensen met kennis en vaardigheden van recente innovaties wordt gedaan in samenwerking met het bedrijfsleven, de SSWT en het ROC van Twente. Op marketinggebied is er intensieve steun van de stichting ‘Hout Dat Werkt’.

Bron: www.houtwereld.nl